Nieuws

Intro in situ en VIA ZUID lanceren een vernieuwd Muzieklab

Vijf makers gaan de komende weken het avontuur aan in de AINSI in Maastricht

Zaterdag 4 februari vond in de AINSI, de verzamelplaats voor de creatieve industrie in Maastricht, de aftrap van het vernieuwde Muzieklab plaats. Intro in situ en VIA ZUID selecteerden, met inbreng van Pop in Limburg en Opera Zuid, vijf talentvolle muzikale makers. Zij gaan een intensieve werkperiode aan waar verbeelding in muziek, beeld en klank de hoofdrol speelt.

Nout Houben (Astro), Jelske Wilmer, Nazanin Fakoor, Edis Pajazetovic en Rutger Muller gaan de komende maand de samenwerking aan in het muziekhuis aan de Maas. De makers zijn onder meer geselecteerd op hun gretigheid om uit hun comfortzone te willen breken, dagen elkaar uit, vullen elkaar aan en hebben allen een bijzondere interesse in (vernieuwende) muziek en performance.

In de geplande residentiedagen in februari en maart werkt de groep intensief met elkaar in de AINS. De geselecteerde nieuwe makers hebben totaal verschillende achtergronden. Muziek en performance in het nu en in de toekomst gaan onder de loep. De nadruk ligt op het proces en op onderzoek.

Rapper en beatmaker Astro uit Heerlen, singer-songwriter Jelske uit Venlo, theatermaker en beeldend kunstenaar Nazanin Fakoor uit Brussel, sound designer Edis Pajazetovic uit Maastricht en elektronica-musicus Rutger Muller uit Beek brengen ieder hun eigen expertise en kunde in. Ze leren daarbij elkaars creatieve systemen kennen, leren te kijken, luisteren, samen te werken en te combineren. Het Muzieklab wordt begin maart afgesloten met een presentatiemoment.

In de komende maand wordt de groep gecoacht door Intro in situ en VIA ZUID. Pop in Limburg en Opera Zuid kijken mee en springen bij waar het kan. Er worden ook tussentijds inspiratiesessies georganiseerd. Bij de aftrap verzorgde Tido Visser, artistiek directeur van het Nederlands Kamerkoor, de eerste workshop.

Het Muzieklab wordt georganiseerd door Intro in Situ en VIA ZUID met partners Pop in Limburg, Proeftuin Popmuziek van Cultuurregio Noord-Limburg en Opera Zuid.