Jouw regio

Horst aan de Maas

Horst aan de Maas is hét Popdorp van Limburg, en De Muzikantine wil hier haar steentje aan bijdragen. Ontstaan uit initiatief van twee lokale muzikanten die de muzikale potentie van onze gemeente in zagen, is stichting De Muzikantine sinds 2015 actief. Volgens de Muzikantine verdient iedereen de optimale omstandigheden om zich muzikaal te kunnen ontwikkelen, waardoor Horst aan de Maas zich op de kaart zet als Popdorp van Limburg.

Ons doel? Verbinden, Ontwikkelen en Faciliteren. De Muzikantine verbindt muzikanten door hen actief samen te brengen in nieuwe en bestaande activiteiten. De Muzikantine ontwikkelt, op eigen initiatief of in samenwerking, educatief aanbod en buitenschoolse programma’s. De Muzikantine faciliteert muzikanten en muziekonderwijs door het aanbieden van laagdrempelige en volledig ingerichte repetitie- en lesruimtes.

Stichting De Muzikantine wordt ondersteund door een drietal freelance projectmedewerkers, die de verantwoordelijk zijn voor de activiteiten – van concept tot uitvoering. De Muzikantine werkt deels vraaggericht. Muzikanten, organisaties of educatieve instellingen zijn welkom om hun muzikale uitdaging of idee voor te leggen. Indien dit past binnen de kernwaardes Verbinden, Ontwikkelen en Faciliteren, kunnen onze projectmedewerkers  mogelijk verder helpen!

Daarnaast ontwikkelt De Muzikantine elk voor- en najaar een activiteitenaanbod, en kennen we inmiddels een aantal ‘vaste waarden’ daarin. Daarbij mag uiteraard het Muzikantine-weekend niet ontbreken; de eerste editie diende als startschot van De Muzikantine. Ook de Hubtower is inmiddels een graag geziene gast op de scholen in onze gemeente.

Meer informatie & Contact

Voor vragen kun je contact opnemen met de afdeling Educatie.