Weert kent een veelheid aan initiatieven op gebied van pop in de breedste zin van het woord. Niet alleen zijn er de verschillende muzikanten van alle leeftijden, de traditionele bandjes waarin zij spelen en de verschillende plekken waar ze kunnen optreden maar denk ook aan dance muziek, urban/hiphop, opnamestudio’s, muziekfestivals, muziekscholen en nog veel meer.

Vaak zijn deze initiatieven op zichzelf succesvol maar kennen de initiatiefnemers en/of haar volgens elkaar niet of in geringe mate. De popsector in Weert is er bij gebaat wanneer er hier meer aandacht voor is; Iemand die optreedt als verbinder tussen deze verschillende groepen en fungeert als aanspreekpunt.

De popcoördinator brengt samenwerkingen tot stand tussen culturele instellingen, onderwijs, muzikanten en ook commerciële partijen. Het zichtbaar maken van het bestaande potentieel, maar ook het stimuleren en faciliteren van jong talent zijn belangrijke aandachtspunten. De popcoördinator is daarnaast ook uitvoerend bezig.

Per juli 2018 zet Sander Hoeben zich in als deze verbinder en aanspreekpunt.
Met een werkplek bij Muziekcentrum De Bosuil zal hij de komende jaren aan de slag gaan en zijn best doen om de popmuziek in Weert naar een hoger level te brengen!

Neem gerust contact op.

Wat speelt er in de omgeving?

POPSTART, dé opstart naar een popster!

In samenwerking met RICK krijgen middelbare scholieren een ‘crash-course’ popster: Eerst een aantal uren muziekles buiten school door externe docenten waarbij iedereen een instrument krijgt: drums, bas, gitaar, zang, percussie en meer. Ervaring is niet vereist. De leerlingen moeten naast een song instuderen ook zelf een videoclip maken bij het nummer. De eindpresentatie is een écht popconcert in poppodium De Bosuil voor ouders, vrienden en andere fans!

Muzikantenweekend Weert/Nederweert

25 muzikanten uit de omgeving Weert/Nederweert vormen 4 nieuwe bands. Ze werken een weekend lang aan tenminste twee zelfgeschreven nummers om deze de laatste dag live te presenteren op het Cultureel Lint in de binnenstad van Weert.

Het doel van het weekend is het aanjagen van muzikale vernieuwing, het uitbreiden van ieders muzikantennetwerk, het samenbrengen van lokale muzikanten en natuurlijk… speelplezier!

Kindermuziekweek Weert

Het doel van de jaarlijks georganiseerde Kindermuziekweek is om kinderen van 0 tot 12 jaar op diverse plaatsen in de stad op een laagdrempelige wijze laten genieten van het maken van én het luisteren naar (live) muziek.

Samen met partners Muziekcentrum De Bosuil, Munttheater en RICK zetten we deze 10 dagen graag lokale bestaande initiatieven in de spotlight én proberen we zoveel mogelijk kinderen te bereiken om muziek luisteren/maken te ervaren.

Cultuurregio Noord Limburg

De Cultuurregio Noord-Limburg is een samenwerking van de gemeenten Beesel, Bergen, Gennep, Horst aan de Maas, Leudal, Maasgouw, Mook en Middelaar, Nederweert, Peel en Maas, Roermond, Venlo, Venray en Weert, ondersteund door de Provincie Limburg. Popmuziek is één van de speerpunten van de cultuurregio.

Opname live-muziek-video’s

Samen met stichting WMA zijn meerdere concerten georganiseerd waarbij lokale muzikanten konden optreden. Enkele nummers van hun shows werden opgenomen, gemixt én opgenomen met meerdere videocamera’s. Deze video’s konden de artiesten weer gebruiken als visitekaartje.

Verder is de popcoördinator betrokken geweest bij muzikale ondersteuning van o.a. Bevrijdingsfestival Weert 2019, Weert Totaal Festival 2019, Muziek bij de Buren Weert 2019, Munten voor Muziek 2019, Graffiti jam festival Weerter’s Echte 2020 en meer.

De popcoördinator is daarnaast betrokken bij meerdere individuele hulp/ondersteunings-trajecten van lokale muzikanten. Zoektochten naar muzieklessen, repetitieruimtes, carrièrevragen en meer.

Meer informatie & Contact

Zelf een idee, vraag of eens kennismaken?
Neem gerust contact op:

Sander Hoeben – Driessen
Popcoördinator gemeente Weert
e-mail: sander@checkeentwee.nl of popcoordinator@debosuil.nl

Tel: +31 6 176 888 00