Nieuws

Livemuziek komt tot leven in Noord-Limburg

Op zaterdag 26 maart wordt tijdens een avondvullend programma het startsein gegeven van Stage Life. Bands en artiesten die deelnemen aan dit vernieuwende muziekproject zullen zich voorstellen aan het publiek en hun muziek live ten gehore brengen. De kick-off van dit project begint om 19.00 u en vindt plaats in BreakOut in Horst.

Vanuit Proeftuin Popmuziek, een initiatief van Pop in Limburg, is het project Stage Life ontstaan. Dat is een samenwerkingsverband van diverse culturele organisaties die die livemuziek in Noord-Limburg stimuleren. Bij dit project zijn 5 gemeentes, 8 podia, 2 singer-songwriters en 11 bands betrokken. Gedurende een jaar gaan de verschillende acts toeren langs de verschillende podia in Noord-Limburg.

Vanuit de deelnemende gemeenten (Bergen, Venray, Horst, Peel & Maas en Nederweert) zullen de volgende singer-songwriters en bands zich presenteren tijdens de kick-off: Vendetta Drive, The Dice, The Anaesthetics, FonkieMonkie, Saull, >SOLD<, Today’s Finest, D’accord, Sandy Bloom, Sir Bash, Mike’s Mud, Loes Roost en Mayra Salimans. Na deze avond zullen zij te zien zijn in verschillende kroegen en podia in de regio.

Doordat Stage Life financieel wordt ondersteund door Pop in Limburg, is het voor podia of kroegbazen zeer laagdrempelig om livemuziek in hun programma op te nemen. Met het netwerk en de ondersteuning van Stage Life krijgen onze regionale muzikanten de mogelijkheid om hun (gemeente-) grenzen te verleggen en hun naamsbekendheid te vergroten.

Op zaterdagavond 26 maart krijgen muziekliefhebbers alvast een indruk van de verschillende acts die het komende jaar gaan spelen op de verschillende podia in de regio.