Nieuws

Nieuw: Meld je aan voor Popsport Proeftuin!

Inschrijving coachingsprogramma voor jonge muzikanten geopend!

Popsport is hét coachingsprogramma voor jonge muzikanten die meer willen met hun eigen muziek. Gemotiveerde bands, dj’s / producers, singer-songwriters, rappers en acts (tussen 14 en 21 jaar) uit Noord- en Midden-Limburg kunnen zich nu aanmelden voor een uniek traject: Popsport Proeftuin 2021!

Jonge muzikanten uit de regio kunnen met deze Proeftuin nog dichter bij huis deelnemen aan het Popsport traject. Vanaf half mei t/m eind september krijgen ze artistieke en zakelijke workshops, persoonlijke coaching van professionals uit de muziekindustrie, workshopdagen, ontmoetingen, optredens, een fotoshoot en een opname in een professionele studio. Er wordt nauw samengewerkt met het bestaande, succesvolle Popsport Limburg traject, met standplaats Geleen in Zuid-Limburg.

Popsport Proeftuin is de enige proeftuin in Nederland voor Popmuziek. Het is ontstaan doordat de cultuurregio Noord-Limburg als enige cultuurregio in Nederland popmuziek tot speerpunt heeft benoemd. Niet alleen de deelnemers, maar ook de coaches en coördinatoren van het project komen uit de regio. De Proeftuin Popmuziek is een samenwerking tussen popmuziekliefhebbers, -makers en -professionals in de bovenste helft van de provincie Limburg.

De landelijke talentontwikkelingsorganisatie Popsport is trots op deze unieke proeftuin en leent haar expertise en netwerk graag voor deze bijzondere editie. Jorien Stravens, directeur: “Wij investeren graag in dit eenmalige traject, omdat we staan voor gelijke kansen in de muziekindustrie, en elke jongere in Nederland de mogelijkheid willen geven om zich verder te ontwikkelen in hun muzikale talent. Niet alleen de regionale popsector van Noord- en Midden-Limburg, maar het hele Limburgse en Nederlandse muziekklimaat krijgt hiermee een extra boost!”

Deelname kost € 200,- per act of € 100,- voor solo-artiesten. Popsport heeft inmiddels ruime ervaring opgedaan met een coronaproof online editie, dus het gaat sowieso door! Meld je aan via www.popsport.nl/meedoen

Popsport Proeftuin is onderdeel van Popsport. Popsport is hèt landelijke coachingstraject voor jonge ambitieuze muzikanten in de leeftijd van 14 t/m 21 jaar oud, die een volgende stap willen zetten met hun eigen werk.