Projecten

Popsport Proeftuin

Popsport Proeftuin is hét coachingsprogramma voor jonge artiesten uit de cultuurregio Noord.

Popsport Proeftuin richt zich op muzikanten tussen de 14 en 21 jaar die eigen muziek maken binnen alle soorten (pop)genres. Of je nou in een band speelt, singer-songwriter, rapper óf producer bent maakt niet uit! Binnen een halfjaar krijg je verschillende coachings, en workshops die zich volledig richten op wat jij wilt leren. Zo kun je coachingsessies krijgen op het gebied van songwriting, performance, marketing en social-media, producing, lyrics schrijven en nog veel meer. Daarnaast zijn er een aantal bijeenkomsten waar je de andere deelnemers ontmoet, krijg je een professionele fotoshoot, een aantal optredens én ga je ook de studio in om een van je songs op te nemen.

Popsport Proeftuin richt zich specifiek op de Regio Midden en Noord Limburg en heeft als doelstelling om middels een éénmalige impuls, de infrastructuur voor het begeleiden van jong poptalent in deze regio’s, naar een duurzaam en hoger plan te tillen. De proeftuin wil deze doelstelling realiseren door tegelijkertijd én het programma voor de talenten te draaien én daarbij nieuwe professionals / coaches uit de regio’s op te leiden en te begeleiden. De proeftuin biedt voor de jonge deelnemers een programma op maat met individuele begeleiding, fotoshoot, gezamenlijke workshopdagen en een showcase. Popsport coaches zijn professionals uit de Nederlandse muziekindustrie en worden begeleid en opgeleid in het coachen van jong talent. Popsport Proeftuin wil zich specifiek richten op het inzetten van muziekindustrie professionals uit noord en midden Limburg. Dit versterkt het lokale netwerk van de deelnemers, coaches en betrokken organisaties. Daartoe wil Popsport Proeftuin samenwerken met verschillende muzieklocaties uit de regio als locatie voor programmaonderdelen.

Het Popsport Proeftuin traject

Deelname aan Popsport Proeftuin houdt in dat je gedurende een halfjaar de volgende dingen krijgt:

  • 4 workshops/coachings van muziekprofessionals
    o.a. songwriting, performance, bandcoaching, lyrics schrijven, social media, producing.
  • 1 dag in de studio om je muziek op te nemen.
  • Een professionele fotoshoot.
  • Een startbijeenkomst waar je kennis maakt met alle andere deelnemers
  • 2 showcases waar alle deelnemers optreden.

Je kunt alle workshops, coaching-sessies en de studiodag volledig zelf inplannen. Bij de startbijeenkomst en de showcases zijn alle deelnemers aanwezig. Deze zullen altijd in het weekend worden gepland en ruim van tevoren worden gecommuniceerd.

Daarnaast word je ook automatisch onderdeel van Popsport Network. Hier worden regelmatig toffe speelkansen, workshops en masterclasses aangeboden. En als lid van Popsport Network is dat helemaal gratis!

Deelnemers Popsport Proeftuin 2021

Maak kennis met de 6 deelnemers die in 2021 deelnemen aan Popsport Proeftuin via: https://www.popinlimburg.nl/deelnemers-popsport-proeftuin-2021/ 

Eindshowcase 2021

Contact